Faipar

 

 

 

 

 

 

 

 

Zala megye az ország második legerdősültebb megyéje ennek is köszönhető, hogy egyik legjelentősebb, nagy hagyományokkal rendelkező iparága a faipar. Zalaegerszeg és vonzáskörzetében számos faipari kis- és középvállalkozás ad munkát az itt élőknek.

Sok éves tapasztalattal rendelkezünk a faipari képzés terén. 1969-ben indítottuk az első faipari szakközépiskolai osztályt. Hosszú ideig iskolánk volt az egyik az ország három faipari szakközépiskolájából.

1995-ben az Ady úti Szakmunkásképző Iskola megszűnése következtében a bútor- és épületasztalos szakmunkás képzés átkerült iskolánkba, így a megyében egyedülállóan nálunk valósult meg a faiparon belüli többszintű képzés.

Faipari technikus képzés a megyében csak nálunk indul.

Iskolánk a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari karának bázisiskolája, így biztosított a szakirányú továbbtanulásra való jobb felkészülés.

Zala megye legkorszerűbb faipari tanműhelyével rendelkezünk, ahol három kézi műhelyt, két gépműhelyt és egy CNC labort rendeztünk be!

Végzős diákjaink saját részre vizsgaremeket készítenek, melyet értékes ajándékokkal díjazunk, és a vizsga után hazavihetik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól felkészült faipari mérnök tanárok oktatják a szakmát, így a nálunk végzett szakemberek a hagyományos munkaműveletek mellett megismerik a legkorszerűbb anyagokat és technológiákat, a számítógépes rajzolás elveit, szakmai idegen nyelven beszélnek, és elsajátítják a vállalkozásuk elindításához szükséges alapvető jogi és gazdasági ismereteket.

A kezdetek óta közel 1200 fő végzett szakembert bocsátottunk ki a faipari termelő üzemek számára. A nálunk végzett szakemberek jelenleg is aktívan tevékenykednek a legkülönfélébb faipari üzemekben. Te is bekerülnél ebbe a nagy családba, ahol szinte mindenki ismer mindenkit.

Az elmúlt évek tapasztalata szerint, a gyakorlatot szerzett fiatal faipari szakembereket szívesen foglalkoztatják határainkon túl is, ebben segít az igényelhető idegen nyelvű bizonyítvány.

 

 

 

 

 

 

 

 

A fa élő anyag, melegséget áraszt, szemben a hideg fémmel, a megmunkálásakor leválasztott forgács szinte simogat, míg a fémforgács vág. A fa megújuló nyersanyag, mely a legjobb ökológiai mutatókkal rendelkezik, és energiatakarékosan munkálható meg.

Sok szakemberrel szemben az asztalos nyáron a kellemesen hűvös, télen a fűtött, meleg műhelyben dolgozik, mindig van fedél a feje felett.

Zalaegerszegen a Sitform Bútorgyár Bt. - több mint 400 főt foglalkoztató kárpitosipari vállalkozás - várja a frissen végzett kárpitosokat.

A Zalaegerszeg vonzáskörzetében lévő, kárpitos bútorokat gyártó Ada Hungária Bútorgyár Kft. szintén várja a frissen végzett kárpitosokat.

 

 

 

 

Hiány van azokból a szakemberekből:

  • akik új kárpitozott bútorokat készítenének,
  • akik régi kárpitozott bútorok felújítását, újra behúzását vállalnák,
  • akik különböző márkájú autók belső kárpitozását elvégeznék.

Biztos az elhelyezkedés.