Sportiskola

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján a 2009-2010. tanévtől, a ZTE Football Club, a Városi Középiskolai Kollégium és iskolánk együttműködésével, valamint a MOB Utánpótlás-nevelési Programigazgatóságának jóváhagyásával indítottuk el a közoktatási típusú sportiskolai képzést. A 2014-2015. tanévtől – iskolánk szakképző jellegéhez igazítva – a köznevelési illetve közoktatási kereteket adó gimnáziumi osztályokat felmenő rendszerben felváltják a sport ágazati szakközépiskolai illetve 2016. szeptembertől a szakgimnáziumi osztályok. A 2020-2021. tanévtől technikumi képzési forma került bevezetésre.
A képzés egyfajta tehetséggondozás is, amelyben a minőségi sporttevékenység és a tanulás együttes, szigorú napi és heti ritmusban, összehangoltan folyik. Ez a tevékenységrendszer kedvező hatással van a sportiskolai tanulók személyiségfejlődésére.
A diákok órarendjének összeállítása úgy történik, hogy a délelőtti edzések, valamint az ebédidő is jól illeszkedjen a tanórai foglalkozások rendjébe.
A tanórák, edzések, mérkőzések és a tanulás rendszere komoly leterheltséget és erőpróbát jelent a fiatalok számára. Mindezek összehangolt működése csak úgy lehet eredményes, ha az iskola, a szülők, a klub és a kollégium hatékonyan együttműködnek.
A 2016-2017. tanévtől induló szakgimnáziumi képzésben résztvevő diákok számára – az érettségi vizsgát követően – 1 tanév alatt lehetőség van OKJ-s sportedző (labdarúgás) szakképesítés megszerzésére is. Az új típusú technikumi képzés során a tanulók 5 tanév alatt szereznek érettségi valamint szakképzést igazoló bizonyítványt.
Az érdeklődő diákoknak - a tanulmányi eredményeik függvényében - lehetőségük van felsőoktatási intézményekben történő továbbtanulásra, elsősorban edző, testnevelő tanár, rekreáció szakirányokban, a tanulmányi eredményeik függvényében.

Sportiskola